Skip to content

Zoekmachine Adverteren (SEA)

Zoekmachine advertising is een vorm van online advertising waarbij je advertenties plaatst op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Deze advertenties zijn zichtbaar wanneer gebruikers een zoekopdracht invoeren die te maken heeft met producten of diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Via zoekmachine advertising bereik je dus een doelgroep die actief op zoek is naar jouw oplossingen.

Ontvang meer leads met SEA

SEA (Search Engine Advertising of zoekmachine advertising) is een belangrijk onderdeel van je online marketingstrategie die erop gericht is om meer verkeer naar je website te leiden en zo meer leads, conversies en omzet te genereren. Clonetix heeft de expertise in huis voor een effectieve SEA-implementatie om zo je ROI (Return on Investment) te verhogen.

Clonetix werkt voor jou een effectieve SEA-strategie uit. Deze strategie omvat de keuze van de juiste zoekwoorden, de bepaling van advertentie formats, budgettering en meten, opvolgen, bijsturen en rapporteren van resultaten.

Via een zoekwoordonderzoek identificeren we de meest relevante zoekwoorden om op te adverteren (SEA). We mikken op zoekwoorden en zoekopdrachten die leiden tot clicks, conversies, aankopen, downloads, enz. Een onderzoek bestaat uit gegevens verzamelen, zoekwoorden analyseren en zoekvolumes rapporteren.

Advertentie creatie is het proces van het ontwikkelen en produceren van advertentie formats en advertenties. Onze expertise daarin is heel breed en gaat van doelgroepenonderzoek over conceptontwikkeling en ontwerp tot productie en testing (A/B).

Om de prestaties van advertentiecampagnes te verbeteren is het belangrijk om de landingspagina waarop je landt, na het klikken op de advertentie, te optimaliseren voor zoekmachines (SEA). We verbeteren content, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid,… van deze pagina’s met behulp van tests en analyses, zodat de landingspagina bijdraagt tot betere resultaten en een hogere conversie van de SEA-campagne.

Via conversie-tracking meten we de resultaten van de zoekmachine advertenties en rapporteren we over de voortgang. Dit stelt ons in staat om het advertentiebudget efficiënter te beheren en campagnes bij te sturen om vooral die bezoekers aan te trekken die daadwerkelijk interesse tonen in jouw aanbod.

Vertel ons over je project

Benieuwd naar wat jouw bedrijf kan bereiken met SEA-campagnes? Contacteer onze experten en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het verbeteren van je online aanwezigheid met zoekmachine adverteren.

FAQ zoekmachine adverteren (SEA)

1. Wat is SEA?

Wat is Zoekmachine Advertising (SEA)? Het is een vorm van online marketing waarbij je als adverteerder betaalt om je advertenties zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines te laten verschijnen. Je zet je advertentiebudget in op zoekwoorden en termen die verband houden met jouw activiteiten. Als een gebruiker een van die zoekopdrachten intikt, verschijnt jouw advertentie bovenaan de zoekresultaten. SEA is dus een zeer effectieve manier om een doelgroep die op zoek is naar jouw diensten of producten, te bereiken.

2. Waarom is SEA belangrijk?

SEA (Search Engine Advertising) is belangrijk omdat het jou in staat stelt om hoger te scoren in zoekresultaten en zo meer bezoekers naar je website te trekken. Met gerichte advertenties op zoekmachines zoals Google bereik je een doelgroep die op zoek is naar jouw aanbod. Bovendien is SEA ook een kosteneffectieve manier om de zichtbaarheid van je website op zoekmachines te verhogen, zonder dat je grote investeringen hoeft te doen.

3. Wat zijn de voordelen van SEA?

SEA biedt je de kans om je doelgroep te bereiken door middel van gerichte advertenties. Hiermee trek je geïnteresseerde bezoekers naar je website, wat leidt tot meer verkopen en meer winst. SEA is een flexibel marketinginstrument waarmee je heel gericht kan adverteren. Zo kan je segmenteren op bepaalde regio’s of doelgroepen, waardoor je je markt verkleint en de kosten drukt. Met SEA kan je de resultaten van je advertenties goed meten en opvolgen. Je kan precies zien hoeveel bezoekers op je website komen via de advertenties, en tot hoeveel conversies dat heeft geleid. Bovendien kan je de prestaties van je advertenties vergelijken met die van je concurrenten. SEA is relatief betaalbaar en je kan zelf bepalen hoeveel je wilt besteden.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.