Skip to content

Wat is het beste tijdstip om te posten op sociale media?

Je sociale media zijn belangrijke kanalen om contact te leggen met je doelgroep. Maar enkel aanwezig zijn op het kanaal is niet genoeg. Regelmatig posts plaatsen is de boodschap. Wil je dat jouw posts worden gezien? En dat er op wordt gereageerd? Dan is het belangrijk om te weten op welk tijdstip je ze best plaatst. In deze blog zoeken we dat tijdstip voor je uit en laten we je weten waarom dit belangrijk is voor jouw online strategie.

Waarom posten op het juiste tijdstip? 

Posten op het juiste tijdstip is van cruciaal belang omdat dit een grote impact heeft op de interactie met en de betrokkenheid van jouw publiek. Post je op het juiste tijdstip, dan is de kans groter dat jouw bericht wordt gezien en dat je volgers reageren. Je post liken of delen bijvoorbeeld, of er commentaar op geven. Die reacties hebben als gevolg dat jouw aantal volgers groeit en dat er meer verkeer naar je website komt. Dat kan uiteindelijk zelfs leiden tot meer verkoop. 

Wat is de beste tijd om te posten op sociale media? 

Het beste tijdstip om te posten op sociale media is afhankelijk van een aantal factoren: je  doelgroep, de tijdzone en het platform waarop je post. Ter illustratie deze richtlijnen voor de beste tijdstippen op  de meest populairste sociale media platformen:

  • Facebook: de beste momenten om te posten op Facebook zijn doordeweekse dagen tussen 9:00 en 13:00 uur. De piekuren vallen op woensdag om 11:00 uur en op vrijdag tussen 9:00 en 10:00 uur.
  • Twitter: het beste moment om te posten op Twitter is tussen 12:00 en 15:00 uur van maandag tot en met vrijdag. Het piekmoment valt op woensdag om 15:00 uur.
  • Instagram: de beste tijd om te posten op Instagram is tussen 11:00 en 13:00 uur op werkdagen. Het piekmoment is woensdag 15:00 uur.
  • LinkedIn: de beste tijd om te posten op LinkedIn is op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8:00 en 10:00 uur en tussen 12:00 en 14:00 uur.

Hoe vind je het beste tijdstip voor jouw doelgroep?

Bovenstaande uren zijn slechts  richtlijnen. Houd ook rekening met de voorkeur van jouw specifieke doelgroep. Post op verschillende tijdstippen en analyseer de gegevens van je posts. Maak hiervoor gebruik van de statistieken en analysetools van het platform. Dat helpt om inzicht te krijgen in de timings van interactie en betrokkenheid van jouw doelgroep. Stem het tijdstip van jouw volgende posts hierop af.

Conclusie

Weten wat de beste tijd is om te posten op sociale media, is cruciaal. Je verbetert er je online strategie mee. Dat leidt tot meer volgers, meer interactie en uiteindelijk ook meer verkoop. Houd rekening met de voorkeur van je doelgroep. Die leer je kennen door de statistieken en analyses van je posts te analyseren. 

Via een ervaren partner 

Moeite met het vinden van het juiste tijdstip voor jouw posts? De social media experten van Clonetix staan voor je klaar. Ze analyseren jouw verkeer, volgers en concurrenten en zetten op basis van die gegevens een strategie op voor de verzending van je posts op het juiste tijdstip. Je krijgt ook inzicht in de prestaties van je content en de effectiviteit van je posts. Samen met de experten van Clonetix beheer je verschillende sociale media-kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube en meer. Start vandaag met het versterken van jouw social media marketing en contacteer Clonetix!

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.