Skip to content

Veel bedrijfseigenaren worden ontmoedigd om content voor sociale media te ontwikkelen vanwege het toenemende aantal online content dat al beschikbaar is. Het is echter belangrijk om erop te wijzen dat niet alles wat online beschikbaar is, kwalitatief goede content is. Er zijn verschillende manieren om zich te onderscheiden van de concurrentie en een gedifferentieerde inhoud te leveren die publiek aantrekt.

Kies kwaliteit boven kwantiteit

Kwalitatieve content is beter dan kwantitatieve content. Als je wil dat je consumenten een relatie met je merk ontwikkelen, zodat ze je voldoende kennen, aardig vinden en vertrouwen om je artikelen of diensten te kopen, begint het allemaal met hoogwaardige inhoud van je social media posts.
Kwalitatieve content is specifiek, bruikbaar en gemakkelijk te lezen. Het creëert een positieve consumentenervaring en stelt bezoekers in staat om verder te gaan in hun aankoopproces. Educatieve TikTok-video’s kunnen klanten bijvoorbeeld nieuwe, waardevolle kennis bijbrengen, of podcasts kunnen mensen zaken bijleren over verschillende en interessante onderwerpen.

Houd het eenvoudig

Door elk stukje inhoud dat je plaatst eenvoudig te houden, blijft je publiek betrokken. Jouw informatie moet eenvoudig, beknopt en duidelijk zijn. Elke inhoud moet in een paar zinnen kunnen worden samengevat. Als dit niet het geval is, is het te ingewikkeld en zal je de interesse van het publiek verliezen. Houd de boodschap dus altijd eenvoudig.

Maak het visueel aantrekkelijk

Alle inhoud die je maakt en die zal worden weergegeven (blogs, video’s, foto’s, tweets, enz.) moet een aantrekkelijk visueel effect hebben. Zelfs als je een lang gegevensrapport moet maken, zullen visuele effecten het leesbaarder en begrijpelijker maken.
Geef prioriteit aan het visuele deel van je inhoud op dezelfde manier als je prioriteit geeft aan de inhoud zelf. Maak het gemakkelijk en plezierig om naar te kijken, en te lezen en je publiek zal op een natuurlijke manier betrokken raken. Zorg voor aantrekkelijke en plezierige inhoud zodat je publiek sneller zal worden aangesproken.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.