Skip to content

Hoe je het engagement op je Instagram Stories kan verhogen

Instagram Stories is een geweldige tool om je engagement een boost te geven en je te helpen views om te zetten in sales. Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Geen paniek! We hebben een aantal tips voor je om de betrokkenheid op de Instagram Stories van je merk te helpen verhogen. Kijk je mee?

Ken je publiek

Het startpunt van elke strategie die je gaat implementeren in je bedrijf is om je doelgroep goed te kennen, om te weten wat ze verwachten, wat ze willen en wat ze leuk vinden. Verhalen zijn niet anders! Het is belangrijk dat je weet welk type content je publiek leuker vindt en dat je dit gebruikt in je stories om meer engagement te genereren.

Zorg voor frequentie en kwaliteit

Naast het frequent actief zijn in stories, bij voorkeur dagelijks posten, is het ook belangrijk om bewust te zijn van de kwaliteit van de content die je verspreidt, of het nu gaat om video, enquêtes, polls, afbeeldingen of wat je ook gaat gebruiken in je stories. De kwaliteit van je inhoud moet altijd jouw zorg zijn, we hebben het tenslotte over jouw bedrijf.

Vergeet nooit een CTA

Gebruik altijd call to actions! Het maakt niet uit of je account al in staat is om links in de verhalen te plaatsen of niet, je moet een duidelijke richting voor je volgers achterlaten, hen naar het beste pad leiden. Deze oproep is essentieel om de gebruiker aan te moedigen om de volgende stap in hun trechter te nemen.

Adverteer op Instagram Stories

Ja, het is mogelijk om te adverteren op Stories! Je hebt mogelijk een aantal gesponsorde video’s op je profiel gezien. Ze brengen niet alleen gigantische zichtbaarheid aan je merk, maar het optimaliseert ook je kansen op conversie.

Nu je een aantal tips hebt gezien over hoe je meer views kunt krijgen in je zakelijke stories, weet ik zeker dat alles nog beter wordt als je ontdekt dat je met een digitale marketingstrategie een sprong kunt maken in de verkoop van je bedrijf, met behulp van Instagram als jouw bondgenoot.
Wil je zeker weten dat je de juiste strategie hebt? Bij Clonetix kunnen we daarvoor zorgen! Wij bieden een geweldige service van Instagram management dat jouw profiel, engagement en conversies zal stimuleren. Neem contact met ons op om daar meer over te weten te komen!

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.