Skip to content

Sociale Media Marketing

Social media marketing is een vorm van online marketing waarbij je gebruikmaakt van social media platformen om je bedrijf, producten of diensten te promoten. Je bereikt er op een efficiënte manier je doelgroep mee, je zet je merk volop in de kijker en je houdt je klanten betrokken.

Diverse social media platformen

Clonetix werkt met de meest bekende social media netwerken. Onze social media experts hebben doorgedreven ervaring en expertise in LinkedIn, Facebook en Instagram. In functie van jouw doelgroep en bedrijfsdoelstellingen, zetten we de platformen in waarmee jij het beste resultaat behaalt. 

Facebook

Geef je Facebook marketing en reclamecampagnes in handen van ons Blueprint-gecertificeerd team. Je gaat met een gerust hart voor het beste  bereik.

Instagram

Van berichten over verhalen tot reclameboodschappen. Werk samen met de social media talenten van Clonetix en haal meer uit je Instagram strategie.

LinkedIn

Clonetix creëert slimme LinkedIn-strategieën voor jouw bedrijf en zet die op de best mogelijke manier in. Resultaat: meer merkbekendheid, clicks en leads.

Effectieve social media campagnes

Clonetix is gespecialiseerd in de creatie, implementatie en analyse van social media campagnes. Je vindt bij ons expertise en kennis over de opbouw en optimalisatie van je social media profiel, over social media strategie en aanpak, over opzet en realisatie van campagnes en over optimalisatie en bijsturing tot  rapportering. Je kan bij ons terecht voor je social media marketing van a tot z. Of je nu een B2B- of B2C-bedrijf bent, we versterken je online aanwezigheid op social media en zetten die efficiënt in, in functie van jouw bedrijfsdoelstellingen.

Adverteren op social media? Clonetix beheert voor jou het volledige proces: van keuze van kanaal, over creatie van de advertenties, tot optimaliseren van de campagne en rapportering. En dat allemaal met deze doelstellingen voor ogen: leads genereren, je merkbekendheid vergroten, verkeer naar je website verhogen of verkoop stimuleren.

> Lees meer

Contentmarketing is een strategie waarbij je content creëert om je online aanwezigheid te vergroten, merkreputatie op te bouwen, meer verkeer naar je website te sturen en conversies te verhogen. Je deelt deze relevante, informatieve en interessante content op je social media kanalen en brengt de content zo naar je doelgroep. Zo bouw je interactie en betrokkenheid met je publiek en vergroot je je bereik. Op zoek naar creatieve inspiratie en een goede aanpak? Vraag het aan Clonetix.

Community management omvat het beheer van de online aanwezigheid van je bedrijf op social media platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en andere. Dat gaat van inhoud creëren en delen, vragen beantwoorden en interactie stimuleren tot reacties modereren. Hiermee verhoog je de zichtbaarheid van je bedrijf,  versterk je je merk, betrek je klanten en vergroot je je betrokkenheid bij je doelgroep. De community managers van Clonetix nemen jou dit werk graag uit handen.

Online reputatiebeheer betekent het bewaken, beïnvloeden en beheren van het online imago van je bedrijf op social media kanalen. Doel is om online vermeldingen te verbeteren en een positief imago op te bouwen, te beheren en te beschermen. Clonetix is gespecialiseerd in online vermeldingen monitoren en modereren en vragen en opmerkingen actief beantwoorden. Zo ondersteunen we je in de creatie van een positieve online reputatie.

Analyse en rapportering zijn cruciale processen om inzicht te krijgen in de prestaties van je bedrijf, product of campagne op social media. Clonetix verzamelt, analyseert en rapporteert social media gegevens om te begrijpen hoe je publiek reageert op een bepaalde post, om te weten welke content het meeste aanspreekt en om te bepalen hoe je je strategie kan verbeteren met het oog op een betere return on investment.

Vertel ons over je project

Ontdek hoe we je kunnen helpen bij het verbeteren van je online aanwezigheid op social media.

FAQ social media marketing

1. Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van online marketing die gebruikmaakt van social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn, Instagram en andere, met als doel je organisatie te ondersteunen om je marketingdoelstellingen te bereiken. Social media bieden je  bedrijf de mogelijkheid om met je doelgroepen te communiceren, je merkbekendheid te vergroten en je verkoop te verhogen.

2. Waarom is social media marketing belangrijk?

Social media marketing is belangrijk omdat het je bedrijf in staat stelt om in interactie te gaan met je doelgroep. Je leert je doelgroep beter begrijpen, je versterkt er je merkboodschap, je promoot producten of diensten, je verzamelt feedback en reacties van klanten, enz. Pak je dit goed aan, dan is dit ook een uitstekende manier om je te onderscheiden van je concurrenten die misschien minder actief zijn op social media, of kiezen voor een ander kanaal.

3. Wat zijn de voordelen van sociale media marketing?

Social media marketing biedt vele voordelen: meer naamsbekendheid, meer betrokkenheid van klanten, betere klantenservice, meer websiteverkeer, groter bereik, enz. Wist je trouwens dat je ook met een beperkt budget al wel wat bereik kan halen? Dat maakt het zeker interessant om al de eerste stappen te zetten.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.