Skip to content

Verhoog je ranking in Google 

Je site optimaliseren voor SEO, wat houdt dat eigenlijk in? Je wil natuurlijk dat je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de Google verschijnt. Door je website te optimaliseren voor SEO kan je dat doel bereiken. SEO staat ‘Search Engine Optimization’ of optimaliseren voor zoekresultaten. Dat is een manier om de juiste mensen te bereiken en bezoekers naar je site te trekken. Wij geven je hieronder de belangrijkste technieken voor SEO mee, om zo hoger te ranken in Google. 

Gebruik relevante en hoogwaardige keywords

Identificeer de zoekwoorden die relevant zijn voor je bedrijf en neem ze op in de inhoud van je website, in je titels en metabeschrijvingen. Die werken als wegwijzers en helpen Google begrijpen waar je website over gaat om zo je ranking te verbeteren. Met de juiste keywordresearch kan je SEO-waardige webteksten schrijven. 

Creëer inhoud van hoge kwaliteit

Google waardeert websites die waardevolle en informatieve inhoud bieden aan gebruikers. Zorg voor inhoud van hoge kwaliteit die goed geschreven en informatief is. Maak eventueel gebruik van meer afbeeldingen en ga na wat potentiële klanten nodig hebben. 

Gebruik kopteksten

Kopteksten, zoals H1- en H2-tags, helpen Google de structuur van je inhoud begrijpen en je ranking verbeteren.

Optimaliseer je afbeeldingen

Gebruik beschrijvende, trefwoordrijke bestandsnamen voor je afbeeldingen en neem alt-tags op om de inhoud van de afbeeldingen te beschrijven. Dit helpt Google om ook de inhoud van je afbeeldingen te begrijpen en draagt bij tot de verbetering van je ranking.

Verhoog de laadsnelheid van je website

Google geeft de voorkeur aan websites die snel laden. Het is dus van belang om de laadsnelheid van je website te optimaliseren. Gebruik tools zoals Google’s PageSpeed Insights om pages en page-parts te identificeren die voor verbetering vatbaar zijn en breng indien nodig wijzigingen aan.

Zorg voor backlinks van hoge kwaliteit

Backlinks – dat zijn links van andere gerenommeerde websites naar jouw website – zorgen voor een hogere ranking van je website in Google zoekresultaten. Bouw relaties op met andere marktleiders en vraag hen te linken naar jouw website door bijvoorbeeld content met elkaar te delen of uit te wisselen. Zo krijg je backlinks van hoge kwaliteit.

Ook hoger scoren in Google?


Met de juiste SEO-analyse geeft Clonetix je mee wat je nodig hebt om beter te scoren op google. Neem contact op voor meer informatie.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.