Skip to content

Grafisch design trends in 2023 die jij kan toepassen

Grafisch design is een essentieel onderdeel van elke moderne marketingstrategie. Als ondernemer is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in grafisch design, zodat je de grafische stijl van je designs kan aanpassen aan de veranderende smaak van je klanten. In deze blog bespreken we de grafische design trends voor 2023, zodat je ze direct kan toepassen in jouw marketing. 

Minimalisme

Minimalisme is de jongste jaren een steeds terugkerende trend in grafisch design. Het is een doeltreffende manier om eenvoudige, maar krachtige boodschappen over te brengen. Minimalistische designelementen zoals lijnen, kleuren en tekst creëren een ​​elegante en sterke visuele ervaring en zorgen voor een raak en uniek design.

Asymmetrie

Asymmetrie is een andere grafische design trend die in 2023 steeds populairder zal worden. Asymmetrische designs zijn een geweldige manier om betekenis toe te voegen aan een ontwerp. Het gebruik van asymmetrische lijnen en vormen maakt een ontwerp dynamisch en interessant . Asymmetrie voegt een ​​onverwacht of verrassend element toe aan een design.

Met de hand getekend 

Handgetekende elementen zijn een andere geweldige manier om een ​​ontwerp dynamisch te maken. Met eenvoudige handgetekende elementen verfraai je een ​​ontwerp. Complexere illustraties zorgen voor een meer verfijnd effect. Handgetekende elementen zijn fantastisch om een ​​persoonlijke tint aan een design toe te voegen.

Felle kleuren 

Het gebruik van felle kleuren is een trend die al geruime tijd populair is in grafisch design. Felle kleuren zijn een geweldige manier om een ​​ontwerp op te vrolijken en interessanter te maken. Ze brengen een ontwerp op magische manier tot leven en geven het meer emotie en betekenis.

3D en beweging

Het gebruik van 3D en bewegende elementen is een fantastische manier om een ​​ontwerp interessant en dynamisch te maken. 3D-effecten geven een ​​ontwerp meer diepte en betekenis. Bewegende elementen zorgen voor meer dynamiek in een ontwerp. Deze elementen brengen je ontwerp op een verrassende manier tot leven.

Blijf up-to-date

Grafisch design is een dynamisch veld dat voortdurend verandert. Om up-to-date te blijven, is het belangrijk om rekening te houden met de nieuwste trends en technieken. De bovenstaande trends zijn slechts een greep uit de vele nieuwe technieken die je kan toepassen in je grafische ontwerpen. Het belangrijkste blijft om ontwerpen te maken die je boodschap effectief overbrengen en jouw doelgroep aanspreken.

Zoek je meer originele ideeën of heb je nood aan de deskundige design blik van een externe partner? Neem contact op met het design team van Clonetix.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.