Skip to content

Waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf

Als bedrijf moet je altijd trends begrijpen en je aanpassen aan de constant veranderende marketingomgeving. In de afgelopen jaren is een deel van de marketing consistent geweest, maar er hebben grote veranderingen plaatsgevonden in de strategie, en dat is bloggen. Blogs zijn een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Maar de vraag die mensen veel stellen is: “Waarom heeft mijn bedrijf een blog nodig?” Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf je runt, of het nu een online startup is of een lokaal bedrijf, je zou een blog moeten hebben.

Een blog trekt nieuwe klanten aan

Bloggen en het publiceren van gerelateerde inhoud zijn zeer nuttige hulpmiddelen om het aantal bezoeken aan websites te verhogen. Met behulp van SEO strategieën zoals trefwoorden, titels en meta-omschrijving worden blogberichten een krachtig instrument voor het verkrijgen van naamsbekendheid. Bovendien voegt elke nieuwe blog die je plaatst een nieuwe pagina toe aan je website. Dit is gunstig voor SEO omdat het Google en andere zoekmachines aanmoedigt je site opnieuw te scannen en op zoek te gaan naar nieuwe informatie om te indexeren.

Een blog helpt reclame te maken en meer klanten aan te trekken

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de bedrijven liever adverteert in de vorm van een reeks artikelen, in plaats van de traditionele “koop nu” agenda. Bovendien zijn klanten ook moe van de traditionele reclame- en advertentie methoden. Daarom zijn innovatieve manieren om diensten te presenteren essentieel voor de moderne zakelijke omgeving.
Mensen vertrouwen geschreven woorden, en blogs kunnen het vertrouwen in je organisatie of bedrijf vergroten. Zorg ervoor dat je nuttige en accurate inhoud aanbiedt. Stimuleer discussie en het delen van kennis, en je zal zien dat het vertrouwen in je merk toeneemt!

Een blog creëert mogelijkheden om te delen

Een van de grootste voordelen van bloggen is dat het anderen de kans geeft om links naar je blog te delen. Dit creëert potentieel voor viraal verkeer en een exponentieel groeiende markt. Met de vele deelplatforms die beschikbaar zijn, kunnen bezoekers directe links naar blogs delen, tweeten of e-mailen naar vrienden. Dit is het toppunt van gratis marketing.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.