Skip to content

De opkomst van video marketing

Met de groei van sociale media stijgt ook de vraag naar digitale content. Video’s zijn content dragers bij uitstek om op een dynamische en boeiende manier verhalen te vertellen. Ze lenen zich uitstekend om via digitale weg verbinding te maken met doelgroepen. In deze blog bespreken we waarom video marketing ook belangrijk is voor jouw merk en hoe je video inzet om je verhaal te vertellen.

Waarom video marketing?

Video marketing is een krachtige tool voor je onderneming om de doelgroep te bereiken. Er zijn verschillende redenen waarom video’s zo effectief zijn:

  1. Ze verhogen betrokkenheid: video’s betrekken op een directe manier volgers bij een verhaal en  zorgen voor een sterk  gevoel van verbondenheid met het merk 
  2. Ze geven beeld bij een verhaal en zorgen zo voor een diepere indruk: video is een visueel medium en werkt met beelden. Die stimuleren herinneringen en zorgen voor meer  merkbekendheid. Met een sterk beeld identiteit onderscheid je je van de concurrentie.
  3. Ze bereiken een breder publiek: deel je video’s op verschillende platforms en kanalen en bereik zo een groter  publiek dan via traditionele marketingkanalen.

Hoe video marketing gebruiken?

Nu weet je waarom video marketing belangrijk is. Laten we nu eens kijken hoe je dit medium inzet om je verhaal te vertellen.

  1. Storytelling: ​​vertel in een video een verhaal waarmee je jouw merk en producten of diensten in de schijnwerpers zet. Zo creëer je een emotionele band met je volgers en betrek je hen bij jouw merk.
  2. Productdemo’s: demonstreer in een video hoe je producten werken. Zo vergroot je het vertrouwen in je aanbod en je merk en help je je doelgroep bij de aankoopbeslissing.
  3. Uitleganimaties: leg complexe informatie op een boeiende en begrijpelijke manier uit in een animatie. Met animatievideo’s leg je moeilijke concepten op een simpele manier uit en maakt ze zo toegankelijker voor je doelgroep. 
  4. Sociale media filmpjes: platforms zoals Facebook, Instagram en YouTube bieden de mogelijkheid om makkelijk video’s te maken, te delen en te promoten.

Conclusie

Video marketing is een belangrijk onderdeel van de marketingmix van je onderneming. Wil je je marketing naar een hoger niveau brengen, dan is het belangrijk om in video content te investeren. Boeiende en informatieve video’s die je verhaal op een effectieve manier overbrengen, betrekken je volgers bij je merk. Dat kunnen video’s zijn die het verhaal van je onderneming vertellen, productdemonstraties, animaties of andere video’s over je aanbod. Deel ze via je social media kanalen om een zo groot mogelijk publiek te bereiken en je merkbekendheid te vergroten.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.