Skip to content

5 content ideeën om de zomer te overbruggen

Zomertijd, komkommertijd? Ja, ergens klopt dat wel. Maar misschien ook wel tijd voor meer creativiteit! Een uitstekend moment om je content eens op een andere manier aan te pakken. Op zoek naar wat ideetjes? We geven je er alvast 5. 

Zomerfotowedstrijd 

Daag je volgers op sociale media uit! Vraag hen een foto te posten van zichzelf met één van jouw producten tijdens zomerse evenementen. Bijvoorbeeld op sportevenementen als de Ronde van Frankrijk, Wimbledon, FIFA Women’s World Cup,…. Of op muziekfestivals als Werchter, Couleur Locale, Tomorrowland,… Koppel er een unieke hashtag aan. En natuurlijk ook een mooie prijs: voor de meest creatieve foto, de verste bestemming, de meeste likes,… Je vergroot zo de betrokkenheid van je volgers en tegelijk heb je waardevolle content om ook op jouw account verder te delen. 

Een voorbeeld: heb je een reisorganisatie? Vraag klanten om foto’s te posten van zichzelf op hun reisbestemming met de rugzak waarop jouw bedrijfslogo prijkt. De meest originele foto wint een gratis weekendje weg.

Goed doel

Een zomers goed doel steunen toont jouw sociaal engagement. Zamel geld in ten voordele van Pride Month, Neurodiversity Pride Day, World Oceans Day of World Refugee Day. Je kan natuurlijk  gewoon geld storten, maar je kan ook een event organiseren ten voordele van dat doel. Zo betrek je je klanten nog meer en zet je je bedrijf bij hen in de kijker. 

Een voorbeeld: heb je een kledingwinkel? Organiseer een zomer modeshow en doneer een deel van de opbrengst aan The Ocean Cleanup, een organisatie die plastic uit oceanen en rivieren verzamelt. 

De zon in je mailbox

Ook al krijg je waarschijnlijk meer out-of-offices dan tijdens het werkjaar, toch loont het de moeite om ook in de zomer je e-mailcampagnes te onderhouden. Sommige mensen hebben gewoon ook meer tijd om je mailing te lezen. Je kan er je zomerse promoties in de verf zetten, een sneak preview van de nieuwe collectie geven of zomerevents promoten. Geef een exclusieve korting voor je lezers!  

Zomergidsjes

Je volgers zijn zelf op zoek naar inspiratie voor van alles en nog wat. Help hen vooruit met handige en praktische gidsjes. Die aansluiten bij jouw producten en diensten uiteraard. 

Enkele voorbeeldjes: heb je een cadeau-winkel, maak een gidsje met cadeautips voor Vader- of Moederdag. Als tuincentrum deel je in je zomertuingids ideeën voor tuindecoratie en een lijst van planten die het goed doen in de felle zomerzon. Als restauranthouder deel je je recepten voor verfrissende snacks in een handig menuboekje. 

Zomertopics

De zomer telt nogal wat events waar je handig op kan inhaken met jouw communicatie. We hadden het al over de grote sportevents als de Ronde van Frankrijk en de muziekfestivals als Werchter of Dour. Daarnaast heb je nog de Vlaamse feestdag op 11 juli en de Nationale feestdag op 21 juli. 15 augustus is dan weer moederdag in Antwerpen en omstreken. 

En er zijn de minder bekende, maar soms wel originele ‘dagen van’. Denk aan Internationale Vriendschapsdag en Nationale Watermeloen Dag (VS). Download de zomerkalender vol inspirerende top topicals. Maak handig gebruik van deze topics en speel erop in met je content.

Zelf of uitbesteden? 

Met deze ideeën kan je zeker aan de slag. Wil je liever je contentideeën uitbesteden, of ga je zelf met vakantie en heb je er geen tijd voor? Vanaf augustus hebben we opnieuw 3 plaatsen vrij voor nieuwe klanten in ons social media programma. Neem contact op voor meer info.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.