Skip to content

De beste marketingtrends in 2023 

Ook in 2023 zijn er nieuwe opvallende marketingtrends waar je als onderneming je voordeel uit kan halen en je omzet mee kan laten groeien. Je vindt hier een lijst met enkele van de meest interessante marketingtrends voor 2023. 

Augmented reality (AR)

Augmented reality (AR) vindt steeds meer ingang in de bedrijfswereld. Via AR-technologie bied je je klanten een unieke manier om je producten te ontdekken en te ervaren. Je verbetert er de klantervaring mee en verhoogt de betrokkenheid. 

Voice search

Voice search is één van de meest interessante marketingtrends voor 2023. De opkomst van spraaktechnologie zoals Amazon Alexa, Google Home en Siri, biedt je een nieuw kanaal om je producten te promoten. Organiseer dus je producten en diensten voor gesproken zoekopdrachten. Je klanten spreken een zoekopdracht uit en vinden zo makkelijk de weg naar jouw aanbod. 

Video marketing

Video is een van de meest effectieve manieren om klanten te bereiken. Met video’s kan je je producten en diensten helder en aantrekkelijk presenteren. Bovendien kan je video’s ook inzetten om klanten te betrekken en informatie te delen. 

Influencer marketing

Influencer marketing is een andere marketingtrend die opvallende resultaten biedt. Met influencer marketing vraag je bekende figuren met een groot bereik op sociale media om je producten en diensten te promoten. Deze influencers hebben een grote invloed op het koopgedrag van hun volgers. Zo kan je via deze influencers een grote doelgroep bereiken met jouw aanbod. 

Sociale media 

Sociale media blijven ook in 2023 belangrijk. Ook met je eigen sociale media kanalen kan je heel wat volgers bereiken en je producten en diensten voorstellen. Maak en deel interessante content over je aanbod en zet bijvoorbeeld winacties op om je bereik te vergroten. 

Contentmarketing

Ook contentmarketing is een trend die blijvend doorzet in 2023. Door interessante, informatieve en relevante content te maken over je bedrijf, producten en diensten, zet je je aanbod op een andere manier in de kijker. Verspreid deze content via je verschillende kanalen en verhoog de betrokkenheid van klanten en prospects door hen te inspireren met deze content. 

Interessant marketingjaar

2023 is zeker een interessant jaar wat marketingtrends betreft. Surf mee op deze trends voor een optimaal bereik van je doelgroep en meer bekendheid van je merk en aanbod. Zo zorg je voor de groei van je bedrijf en een voorsprong op je concurrenten in een competitieve markt.

Join onze nieuwsbrief

Praktische Instagram tips & tricks, freebies, acties en nog zoveel meer.